[TUT] Wisselen van voertuig via TAB UITschakelen

Handige weetjes of een goeie tutorial geschreven? Laat het ons weten en wij plaatsen hem voor je!

[TUT] Wisselen van voertuig via TAB UITschakelen

Berichtdoor mike_v » 28 jan 2014, 17:10

Hallo,

Ik heb er zelf een hele tijd achter moeten zoeken, maar aan gezien ik er nergens meer een TUT over vond, aar zelf aan het zoeken gegaan voor een oplossing.

Dus, na enige tijd zoeken, proberen en testen heb ik het eindelijk gevonden!

A) Wat heb je nodig, deze regel:

<specialization name="nonTabbable" />


B) Wat moet je doen:

1. Maak een BACK-UP!
2. Extract je mod;
3. Open de modDesc.xml in kladblok;
4. Zoek in de XML naar de regel: <vehicleTypes>. Dit wordt gevolgd door: <type name="[MODNAAM]" className="Vehicle" filename="$dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua"> . Hieronder staan een heleboel zogenaamde "specialization"-'s.
5. Kopieer "<specialization name="nonTabbable" />" en plak dit onder je laatste "specialization";
(Zie afbeelding in spoiler)
Spoiler: show
Afbeelding

6. Sla de modDesc.xml op;
7. Pak je bestanden weer in en plaats het ZIP-bestand terug in je MOD-map.
8. Start een spel, koop indien nodig je mod, en probeer naar je voertuig te gaan met TAB. Lukt dit niet, dan ben je geslaagd met je aanpassing. Voor de zekerheid loop je even naar het voertuig en probeer je in te stappen door op E te drukken.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!
Indien er problemen zijn, hoor ik ze graag! Dan pas ik de TUT aan indien nodig.
Laatst bijgewerkt door mike_v op 21 feb 2014, 21:54, in totaal 2 keer bewerkt.
Groet,

Mike
PS: Stuur me geen PB's in verband met Farming Simulator zelf, hier is het forum voor. Andere praktische vragen zijn natuurlijk welkom.

Real Life foto's:
AgroFotografie.be
Afbeelding/agrofotografie
Avatar gebruiker
mike_v
Globaal moderator
 
Berichten: 2959
Geregistreerd: 19 jan 2014, 17:27

Re: Wisselen via TAB UITschakelen

Berichtdoor Mathijs » 28 jan 2014, 18:32

hier is ook al een topic over dat heet voertuigen niet tabble maken ofzo
en volgens mij moet je dat in de vehicles.xml van de savegame aanpassen
Noem mij maar gewoon: Mathijs
Volg mij ook op youtube: gamejunkiexxl

Afbeelding
Avatar gebruiker
Mathijs
 
Berichten: 466
Geregistreerd: 09 okt 2013, 17:28
Woonplaats: Nieuw Scheemda

Re: Wisselen via TAB UITschakelen

Berichtdoor mike_v » 28 jan 2014, 19:23

[EDIT:] Vraag aangepast tot TUT.
Groet,

Mike
PS: Stuur me geen PB's in verband met Farming Simulator zelf, hier is het forum voor. Andere praktische vragen zijn natuurlijk welkom.

Real Life foto's:
AgroFotografie.be
Afbeelding/agrofotografie
Avatar gebruiker
mike_v
Globaal moderator
 
Berichten: 2959
Geregistreerd: 19 jan 2014, 17:27


Keer terug naar Tips & Tutorials

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast